Sims 20 vuotta! Tässä jaksossa sitä ei ihan vielä nähdäkkään mutta oon nyt myös hankkinut yliopisto ja unelmasaari lisärit. Pahoittelut kun laatu vaihtuu pariin kuvaan mutta en huomannut lisärien asennuksen jälkeen heti että grafiikat ei oo kohdallaan.

 

***

 

20.1.2020_0.49.14.jpg

Lapset oli hyvästelty. Kirje kirjoitettu. Nyt oli vaan aika mennä. Niko lyyhistyi vessan lattialle. Elämä vaan vilisi silmien edessä. Hän muistaa niin elävästi kun tapasi Emilyn ensimmäistä kertaa. Nainen oli ollut kiehtova ja täynnä elämää. Heillä oli ollut kemiaa alusta lähtien. Aikojen saatossa se kemia oli kadonnut. Perhe-elämä ei ollutkaan niin ruusuista ja varsinkaan tämä paljastunut suhde. Se oli suurin syy sille miksi Niko teki näin. Hän vain toivoi että Ada voisi joskus antaa hänelle anteeksi ja ymmärtäisi miksi isä päätyi tälläiseen ratkaisuun.

20.1.2020_0.52.08.jpg

"Olen pahoillani rouva Windmill, tämä näyttää itsemurhalta pahasti. Ainakin jäähyväiskirje kertoo sen"

Emily ei voinut uskoa korviaan kun viikatemies ojensi kirjeen hänelle. Niko kertoi siinä kuinka heidän elämänsä oli mennyt alamäkeä jo tovin. He eivät olleet huomioineet toisiaan ja tämä salasuhde oli romahduttanut Nikon mielenterveyden. Mies myös toivoi kirjeessään, että Emily voisi tyttärille kertoa mitä todellisuudessa oli tapahtunut.

20.1.2020_0.54.42.jpg

Toni oli luvannut tulla käymään heti kun Emily kertoi tapahtuneesta.

"Näätkö mitä me ollaan tehty?" Emily itki ja melkein huusi Tonille. "Nyt mun lapsilla ei oo enää isää, miten mä kerron tän niille? Ollaan toimittu tosi typerästi. Tää on oikeastaan sun vika!"

"Emily rakas... Ei me voitu tietää tälläistä" Toni vastasi hiljaa surumielisesti.

Emily vain itki itkemistään. Toni otti naisen hellään syleilyyn. "Kaikki tulee vielä järjestymään, usko mua rakas" Toni kuiskasi.

20.1.2020_0.55.46.jpg

Tonin lähdettyä Emily lukittui vessaan. Ihan kuin hän olisi tuntenut Nikon läsnäolon siellä. Miten tässä oli käynyt näin? Kaikki mitä Emily oli ikinä halunnut hän oli saavuttanut sen ja myös pilannut sen tavoittelemalla jotain parempaa. Emily veti syvään henkeä ja päätti että oli aika kertoa lapsille heti. Isi ei tulisi enää takaisin. Mutta oma osansa tästä tragediasta saisi jäädä salaisuudeksi, ainakin toistaiseksi.

20.1.2020_1.00.25.jpg

Vaikka Ada oli vasta lapsi hän kyllä ymmärsi tilanteen vakavuuden. Isähän oli kertonut lähdöstään ennen tätä. Hän oli hyvästellyt ja Ada ei ollut sitä tajunnut. Miten isä pystyi jättämään hänet. Ada oli samaanaikaan vihainen mutta silti suru otti suurimman osan tunteista.

20.1.2020_1.08.01.jpg
20.1.2020_1.14.17.jpg

Viikot kuluivat ja oli Nean synttäreiden aika. Nätti tyttö (mielestäni jopa nätimpi kuin Adasta XD) Piirteeksi tytölle arpoutui ulkoilmasim.

21.1.2020_21.38.43.jpg

Viikot kuluivat ja haikea tunnelma leijui Windmilleillä. Perhe vietti paljon aikaa yhdessä. Perheellä näytti olevan nyt läheiset välit. Siksi Emily olikin miettinyt kertoisiko koskaan tytöille totuutta isän poismenosta.

21.1.2020_21.55.45.jpg

Emily oli antanut tytöille luvan nukkua hänen makuuhuoneessaan, sillä tytöt eivät uskaltaneet nukkua yksin. Ehkä syy oli myös hieman siinä ettei Emily halunnut nukkua noin isossa sängyssä yksin.

21.1.2020_22.27.19.jpg

Emilyn oli aika mennä elämässä eteenpäin. Ei sureminen tai kotona kyhjöttäminen toisi Nikoa takaisin. Olihan hänellä kuitenkin Toni. Toni oli mahtava ihminen. Kehui aina Emilyä ja katsoi häntä tosi rakastuneena. Kaikkea sitä mitä Niko ei ollut tehnyt. Toki piti muistaa että Niko oli sairastanut masennusta....

"Hetkonen nyt ajatukset pois Nikosta ihan oikeasti" Emily mutisi itsekseen.

21.1.2020_22.30.07.jpg

"Kauneimmalle vain kaunista" Toni lirkutteli ja ojensi ruusun Emilylle. Emily katsoi Tonia ihaillen ja hymyili.

"Ihana nähdä sut rakas noin iloisena, oli hyvä idea lähteä näille treffeille" Toni lisäsi.

"Mustakin oli ihana nähdä sua, oon pahoillani et oon ollut vähän poissaoleva. Tytöt on tarvinneet mua niin paljon" Emily sanoi hieman haikeana. "Mutta tänään mietitään vain meitä kahta ja vietetään loistava ilta" nainen lisäsi ja iski Tonille silmää.

21.1.2020_22.32.16.jpg

Aurinko alkoi laskea puiden taa. Ilta oli ollut mitä parhain.

"Mitähän jos mentäisiin meille vielä lasilliselle? Tytöt ovat jo nukkumassa. Voit jäädä meille yöksi niin tapaat heidät aamulla, sitähän sinä halusit?" Emily sanoi viettelevästi. Toni suostui ja kaksikko otti taksin kohti Windmillien taloa.

21.1.2020_22.40.29.jpg

 

*kuukausien päästä*

 

21.1.2020_22.43.44.jpg

Toni oli muuttanut Windmilleille. Tämä muutos oli myös auttanut Emilyn taloudelliseen ahdinkoon sillä Tonin mukana tulivat myös varat, 11 000§. Rakastavaisten elämä sujui moitteettomasti. Emily olikin toisella kuulla raskaana. Se tiesi siis perheenlisäystä!

22.1.2020_20.44.50.jpg

Ada varsinkin viihtyi Tonin seurassa mainiosti ja oli tottunut uuteen isäpuoleen. Pari kävikin kalastamassa läheisessä joessa melkein jokainen ilta. Vaikka Toni oli Adalle jonkinlainen isähahmo, tämä ei kuitenkaan korvannut Nikoa.

22.1.2020_20.46.32.jpg

Nea sen sijaan viihtyi enemmän omissa oloissaan ja äitinsä seurassa.

"Äiti ootsä varma ettei Tonikin lähde samanlailla kuin iskä?" Nea kysyi äidiltään varovasti.

"Voi kultapieni, oon ihan varma. Toni ei jätä meitä pulaan ja onhan meille tulossa tämä pikkuinen" Emily vastasi ja hieroi vatsaansa.

"Tuleekohan sieltä tyttö vai poika? Oikestaan tyttö olis kiva, olis kaveri kenenkaa leikkiä kun Adaa ei huvita. Mutta oli kyllä pikkuvelikin tosi kiva!" Nea hihkaisi ja silitti Emilyn vatsaa.

22.1.2020_20.56.03.jpg

Toni oli hankkinut itselleen töitä rikollisalalta. Varsinkin sen takia että naispuoliset työkaverit olivat todella viehättäviä. Illat meni heille lirkutellessa ja mistäs Toni olisikaan enemmän nauttinut. Emilyn ei aivan kaikkea tarvinnut tietää. Sitäpaitsi he eivät olleet kihloissa eivätkä naimisissa joten... Toni kuitenkin oli sitoutumiskammoinen joten sellainen järjestely ei tulisi kuuloonkaan. Päivä kerrallaan.

22.1.2020_21.00.25.jpg

"Koskahan tämä heppu olisi valmis tulemaan ulos? Toivottavasti se on poika. Siitä tulee yhtä hurmuri kuin minusta" Toni sanoi ja kosketteli Emilyn vatsaa.

"Noniin isukki puhuu ihan höpöjä, sitäpaitsi laskettuun aikaan on enää pari kuukautta. Tää vatsa alkaa kyllä vähän jo ahdistaa mua" Emily vastasi tukien samalla selkäänsä.

22.1.2020_21.01.06.jpg

"Heh ihmekkään et ahdistaa ja selkä on kipeä, ootsä aika pulskassa kunnossa... Siis ei millään pahalla! Tätä vatsaa vaan mietin, se on kyllä valtava" Toni sanoi hätäisesti.

"Nojoo tää on kyllä isompi kuin tyttöjen aikaan. Kyllä mä luulen että sieltä on poika tulossa" Emily vastasi hymyillen.

22.1.2020_21.02.13.jpg

Tähän raskauteen oli liittynyt myös paljon sellaisia oireita mitä tyttöjen aikana ei ollut. Emily voi pahoin ihan loppumetreille saakka, aiemmin oli ollut vain alussa aamupahoinvointia. Hiljaa mielessään hän välillä mietti että olikohan kaikki hyvin kun oireet olivat niin rajut. Lääkäri oli kuitenkin kontrolleissa joka kerta vannottanut kaiken olevan ok.

22.1.2020_21.03.46.jpg

Tonin ja Adan suhde oli syventynyt entisestään.

"Hei Toni sä oot paras ihminen mun elämässä tällä hetkellä. Ihanaa et oon siinä!" Ada sanoi ja syöksyi Tonin syleilyyn.

"Tää on kuule vähintä mitä voin tehdä sun hyväksi. Oot kyllä mun lempparilapsi" Toni vastasi rutistaen tyttöä.

Emily oli päättänyt ettei tytöille kerrottaisi totuutta miksi Niko päätyi itsemurhaan. Ada oli niin aurinkoinen ja iloinen tyttö Tonin seurassa että Tonille tuli hirveät omantunnontuskat siitä mitä hän oli tälle viattomalle tytölle aiheuttanut. Voisi jopa sanoa että Toni rakasti Adaa jollain kummallisella tavalla.

 

***

 

 

22.1.2020_21.07.01.jpg

Perheessä arki jatkui normaalin tapaan ja lapsen syntymä oli ihan käden ulottuvilla. Emilyn kokkaustaidot paranivat joka viikko.

22.1.2020_21.08.14.jpg

"Sä taidat tykätä siitä Tonista" Nea lällätteli.

"Hei lopeta ihan oikeesti. Oot tosi ärsyttävä" Ada huuhdahti ja veti kädet kasvojensa eteen suojaksi.

"Luuletsä että mä lyön sua? Mä kerron äitille et sä oot ihastunu Toniin. Mitähän se siihen sanoo" Nea jatkoi lällättelyä ja siskonsa ärsyttämistä.

"Ihan oikeesti. Sehän on vähä niinku iskä meille! Kyllä mä siitä tykkään mutta en sillä tavalla ku sä luulet idiootti. Oppisit säki tykkäämään jostain etkä olisi tommonen mammantyttö" Ada huudahti ja juoksi pois.

22.1.2020_21.12.11.jpg

"Mä oon oikeesti saanu tarpeekseni tosta Adasta. Se vaan viettää aikaa Tonin kans. Tulispa tää uus vauva jo, mä niin haluaisin hoitaa sitä" Ada sanoi kosketellen äitinsä vatsaa.

"Älä huoli, ei oo montaa viikkoa enää. Sehän on vaan hyvä et Ada on löytänyt Tonista seuraa, ei ainakaan sure isää enää. Meidän kaikkien on mentävä vaan elämässä eteenpäin" Emily vastasi ja nappasi tyttärensä syleilyyn.

22.1.2020_21.15.43.jpg

Oli Ada löytänyt muitakin kavereita. Samalla luokalla oleva Joni Virtanen tuli aika usein Windmilleille leikkimään Adan kanssa iltaisin. Tyttö keskittyi koulussa vaan kavereiden kanssa höpöttelyyn eikä oppitunteihin ollenkaan.

22.1.2020_21.21.14.jpg

Ada ja Nea jakoivat yhteisen huoneen. Vaikka tytöt eivät tulleetkaan toimeen kovin hyvin keskenään he silti juoksivat yhtä aikaa äitinsä ja Tonin sänkyyn nukkumaan aina kun jompaa kumpaa pelotti.

22.1.2020_21.23.07.jpg

Välillä Nea kyllä tyytyi nukkumaan yläkerrassa olohuoneen sohvalla kun sängyssä kävi tila ahtaaksi. Ada tietysti mahtui sinne hyvin mutta hän ei.

22.1.2020_21.25.35.jpg

 

***

 

22.1.2020_21.36.05.jpg

Talven tultua tytöt saivat keskenään jonkinlaisen sovun aikaiseksi. Ainakin sitä varten että pystyivät leikkiä lumileikkejä yhdessä.

22.1.2020_21.37.07.jpg

"Tää lumiakka näyttä ihan sulta" Ada lipsautti ja nauroi räkäisesti päälle.

"Hei enskerralla saat rakentaa ihan yksin jos lähet tolle linjalle, tai rakenna sit vaikka mielummin Tonin kanssa" Nea luiskautti takaisin.

"Joo sori. Mua vaan niin huvitti. En oikeesti tarkottanut pahalla tällä kertaa" Ada vastasi vähän varovasti ja hymyili.

22.1.2020_21.38.47.jpg

"Katotaan vaan kuka tän jälkeen nauraa" Nea teki lumesta pallon ja heitti sen Adaa päin. Siinäpä sopiva tapa sisaruksille mätkiä toisiaan ihan luvan kanssa niin ettei kumpaankaan sattunut.

(Pakko hehkuttaa kyllä et Nea on niin nätti. Ihan selvää perijäainesta ja mun oma suosikki tällä hetkellä :D)

 

***

 

22.1.2020_21.41.10.jpg

Emilyn synnytys oli käsillä. Tällä kertaa hän halusikin synnyttää kotona. Lapsi pääsisi heti turvalliseen ja tuttuun ympäristöön.

"Toni tää synnytys käynnistyy! Soita ne ambulanssimiehet tänne avuksi!" Emily huusi tuskissaan.

22.1.2020_21.44.00.jpg

Eipä aikaakaan kun ambulanssi oli paikalla ja synnytys alkoi. Pian Emily piti käsivarsillaan pientä poikaa joka oli selvästi perinyt piirteensä Tonilta. poika sai nimekseen Felix.

22.1.2020_21.45.39.jpg

Vaikka Toni ei halunnut Felixille omaa sukunimeään hän piti silti hyvää huolta pojasta.

"Tiesitkö poju et sun ois kaikista paras vaan olla äitis ja sisarustes kanssa. Ei musta oo sellaseksi isäksi mitä sä toivot mut mä koitan nyt alkuun yrittää" Toni jutteli Felixille silloin kun muut eivät kuulleet.

26.1.2020_0.55.48.jpg

Nea oli innoissaan uudesta pikkuveljestä.

"Susta ei sit tuu yhtä tyhmää ku mun isosiskosta. Sä tykkäät musta ja meistä tulee parhaat ystävät"

26.1.2020_0.59.24.jpg

Oli Emilyn aika varttua nuoresta aikuisesta aikuiseksi. Mietinnät yliopistosta ja itsensä kouluttamisesta olivat jääneet takaa-alalle sillä perhe oli Emilyn tavoite nro yksi.

 

***

 

26.1.2020_1.09.37.jpg

Viimeisin raskaus oli ollut Emilylle kaikista raskain ja sen myös näki Felixin käyttäytymisestä. Yleensä iltaisin poika vaan itki eikä meinannut millään rauhoittua. Joskus Emily myös mietti että Toni muistutti hieman Nikoa. Pojan hoito oli pääasiassa Emilyn harteilla.

26.1.2020_1.22.50.jpg

Joulu lähestyi ja tytöt olivat ottaneet tehtäväkseen kuusen koristelun. Perheeseen oli myös hommattu toisen sohvan tilalle takka jonka ääressä lämmitellä iltaisin.

26.1.2020_1.23.44.jpg
26.1.2020_1.26.38.jpg

Varmaan ensimmäinen hyvin onnistunut perhejuhla. Kaikki viettivät yhteista aikaa olohuoneessa odotellen joulupukkia kylään. Vaikka rahaa ei ollut muille jakaa lahjoja oli silti ostettu.

26.1.2020_1.29.53.jpg
26.1.2020_1.32.57.jpg

Vihdoin joulupukki saapui iltamyöhään. Ja tietysti hän toi mukanaan paljon lisää lahjoja.

 

***

 

26.1.2020_1.39.23.jpg
26.1.2020_1.52.22.jpg

Oli Adan aika astua teini-iän pariin. Tähän mennessä piirteitä oli kertynyt seuraavanlaisesti ulospäinsuuntautunut, saariston lapsi, kotikenttäläinen.

Adasta kasvoi ihan nätti teini. Haaveena oli päästä yliopistoon opiskelemaan mahdollisimman nopeasti ja perustaa oma perhe. Myös lämpimille maille muutto houkutteli nuorta neitoa.

27.1.2020_21.34.15.jpg

Samaan aikaan oli myös Felixin synttärit. Pojalle valikoitui piirteeksi isänsä mukaan hurmuri. Aika suloinen poika vai mitä?

27.1.2020_21.35.29.jpg

Emily oli oikein innoissaan Felixin taaperoiästä. Poika muistutti kovasti isäänsä. Vaikkei äiti-ihmisenä tälläistä olisi voinut edes ajatella, mutta silti Emily piti Felixiä lempilapsenaan. Oli hän jo alkanut haaveilla toisestakin pikku-Tonista.

27.1.2020_21.38.39.jpg

"Emily rakas meidän pitäis vähän jutella. Tiedätkös rakastan Felixiä, hän on ihana lapsi, mutta silti tämä elämä ei ole sellaista mistä haaveilen" Toni huokaisi.

"Mitä sinä nyt rakas meinaat? Kyllä me saadaan tämä juttu toimimaan. Olin jopa haaveillut uudesta vauvastakin vielä" Emily vastasi hiljaa hieman surumielisenä.

27.1.2020_21.38.55.jpg

"Koita nyt Emily ymmärtää. Olen luonteeltani hurmuri, en mikään perheenisä. Koska olet viimeksi edes katsonut itseäsi peilistä? Olet lihoonut varmaan 20 kiloa eikä se viehätä minua" Toni sanoi hieman ilkikurisesti.

"Hei nyt et ole reilu. Tiedän että olen lihonut, mutta kyllä nämä raskauskilot saa pois jos se siitä on kiinni. Mikä sinua vaivaa? Et ole yhtään sama mies johon tutustuin" Emily vastasi itku kurkussa.

27.1.2020_21.39.08.jpg

"En minä pysty elää täällä. En halua naimisiin, enkä halua lisää lapsia. Minusta tuntuu että on aikani lähteä. En pysty leikkimään kotia ja teeskentelemään, että rakastan sinua. Haaveilen aivan toisenlaisesta elämästä" Toni selitti ja yritti saada Emilyn tajuamaan.

Emily hautasi kasvot käsiinsä ja purskahti itkuun. Näin ei voi käydä taas. Mitä hän on tehnyt väärin. Kaksi kertaa hänellä on ollut kaikki mitä sim voi vaan toivoa ja yhtäkkiä matto on vedetty jalkojen alta. Emily yritti koota itsensä.

"Lähde sitten! En kaipaa sinua!!! Lapset ovat tärkein" Emily parkaisi.

27.1.2020_21.39.53.jpg

Siltä seisomalta Toni kaivoi kännykkänsä esiin ja soitti taksin viemään hänet lämpimälle saaristolle nimeltä Sulani. Emily mietti mielessään. Tonin oli täytynyt suunnitella tätä jo pidempään kun kerran oli asuntokin valmiina. Miten hän ei ollut huomannut tätä ajoissa. Miten hän ei ollut tajunnut tätä jo ensimmäisellä kerralla. Jos kaikki olisi mennyt toisin hän voisi elää onnellista elämää Nikon ja lapsien kanssa. Toisaalta jos tätä ei olisi tapahtunut hänellä ei olisi Felixiä. Voi Felix! Miten Emily pystyi katsoa pojan varttumista ja nähdä Tonin pojassa joka päivä.

 

***

 

27.1.2020_21.50.08.jpg

Ada oli huomannut äitinsä ja Tonin kireät välit. Toni oli pakannut laukkunsa ja lähtenyt. Mikä siinä oli että kaikki miehet lähtivät heidän elämästään? Ada halusi hoitaa Felixiä niin paljon kuin pystyi ennenkuin lähtisi yliopistoon. Hän oli päättänyt löytää unelmiensa miehen ja pitää siitä kiinni. Hänelle ei kävisi samallalailla kuin äitillensä. Jokin tässä asiassa haiskahti ja pahasti, siitä Ada tahtoi myös ottaa selvää.

27.1.2020_21.51.57.jpg

Felix oli myös aistinut äitinsä alakuloisuuden ja isänsä poissaolon. Vaikka Ada kuinka yritti Felix ei vain nukahtanut iltaisin ilman raivokohtausta.

27.1.2020_22.07.56.jpg

Nea taas jatkoi tavallista elämäänsä. Hän ei ollut niin läheinen Tonin kanssa. Äiti oli kaikista tärkein.

 

 

***

 

 

27.1.2020_22.13.21.jpg

Yhtenä iltana kävi jotain eriskummallista. Niko saapui kummittelemaan Adalle.

"I-isä miten sinä täällä?" Ada kysyi peloissaan ja hieraisi silmiään. Näkikö hän unta vai mitä tämä oli? Ei kyllä se oli totisinta totta. Hänen oma isänsä seisoi hänen edessään haamun lailla. Adalle nousi kyyneleet silmään. "Oi isä minulla on ollut sinua niin kamala ikävä!"

"Rakas lapseni, älä sure minua, minulla on kaikki hyvin. Kuuntele nyt tarkkaan meillä ei ole paljoa aikaa. Aion kertoa sinulle mitä vääryyksiä tämän perheen sisällä tapahtu" Niko kuiskasi hiljaa ja katseli ympärilleen ihan kuin tarkistaakseen ettei kukaan kuulisi heitä.

"Toni ei tullut perheeseen vasta minun lähdettyäni. Katsos kun olin todella väsynyt perhe-elämään. Älä ymmärrä väärin te tytöt olette parasta mitä kuolevaisessa elämässäni tapahtui. Varsinkin sinä Ada ja siksi minusta tuntuu että sinun on aika kuulla totuus" Niko jatkoi.

27.1.2020_22.13.48.jpg

Niko selitti Adalle kaiken kuinka hänen äitinsä oli ajanut Nikon itsensä kuoleman partaalle, kuinka Emily oli pettänyt häntä selän takana. "Ja äitinne lupasi kertoa tämän kaiken teille mutta niinkuin huomaat hän ajatteli salata koko asian" Niko huokaisi syvään.

"Ei voi olla totta!" Ada sanoi ja viha nousi hänen mieleensä. "Eli se on äitin vika että olet poissa. On myös äitin vika että Toni lähti" Ada sanoi hiljaa ja kyyneleet nousivat hänen silmiinsä taas. "Tästä äiti ei tule selviämään" Ada jatkoi ja kiristeli hampaitaan.

27.1.2020_22.20.07.jpg

Niko halusi vielä kuitenkin käydä tapaamassa Neaa ennenkuin palaisi tuonpuoleiseen. Hän kertoi tytöille tarinoita mitä kaikkea hänelle oli tapahtunut ja kuinka kaikki oli nyt paremmin kuin hyvin.

"Rakkaat tytöt, muistakaa että olen teidän matkassanne aina ja seuraan teitä minne menettekin. Pidän teistä ikuisesti huolta" Niko sanoi ja halasi tyttäriään ennenkuin palasi tuonpuoleiseen.

27.1.2020_22.15.33.jpg
27.1.2020_22.27.46.jpg
27.1.2020_22.31.41.jpg

Emily oli saanut elämänhalunsa takaisin. Oli hänellä kuitenkin suloinen pieni poika vielä hoidettavana. Tytöt pärjäisivät kyllä ilman äitinsä tukea. Emily ei silti voinut olla huomaamatta Adan erikoista käytöstä. Ihan kuin tyttö välttelisi häntä. Voi olla myös että se oli vain mustasukkaisuutta.

27.1.2020_22.42.32.jpg

Vaikka Ada hoiti paljon Felixiä, Nea tuntui olevan pojalle läheisempi. Aina ennen nukkumaan menoa Felix kävi halaamassa siskoaan.

27.1.2020_22.44.00.jpg
27.1.2020_22.48.00.jpg

Ada oli alkanut kehittämään kokkaustaitojaan. Yliopisto elämä lähestyi ja tyttö halusi myös laihduttaa hieman. Iltalenkki väsytti myös hyvin ja tuli mentyä aikaisin nukkumaan.

27.1.2020_23.05.29.jpg

"Onhan sulla Ada kaikki hyvin?" Emily kysyi varovasti tyttäreltään. "Oot vaikuttanut vähän erikoiselta ja poissaolevalta viimeaikoina"

Ada mietti kertoisiko, että hän tietää totuuden. Hän oli vieläkin vihainen äidilleen ja päättänyt kostaa tämän huonon käytöksen joten päätyi valehtelemaan.

"Ei tässä mitään kummempia. Hieman jännittää vaan tää uus elämänvaihe ja yliopistoon haku. Oon myös päättänyt etsiä vähän jotain töitä että on sitten rahaa kun lähtee opiskelemaan" Ada vastasi ja katsoi äitiään niin rennosti kuin pystyi.

"Turhaan sä jännität! Tuut pärjään ihan varmasti, oot etevä likka. Kyllä mä sun muuton ja ainakin ekan lukukauden maksan. Oon saanut työpaikan läheisestä vaatekaupasta" Emily vastasi innoissaan.

Vihdoin äiti oli päättänyt tehdä kerrankin jotain järkevää.

27.1.2020_23.11.26.jpg
27.1.2020_23.18.44.jpg

Aika kului kuin siivillä. Vaikka Emily ja Toni olivat eronneet huonoissa väleissä, miestä silti kiinnosti miten Felixillä sujuu. Puheluiden jälkeen Emily oli hieman alakuloinen, hän tiesi rakastavansa Tonia edelleen.

27.1.2020_23.32.00.jpg
27.1.2020_23.50.35.jpg

Vihdoin oli myös Nean aika kasvaa teiniksi. Tyttö pysyi edelleen nättinä. Huomioikaa että tytöt ovat perineet muotonsa äidiltään. Piirteitä tähän mennessä on arpomalla valikoitunut ulkoilmasim, luova ja nopea oppija. Nealla oli myös tavoitteena päästä yliopistoon ja arvostettuun tutkintoon.

27.1.2020_23.52.33.jpg

Myös Nea oli alkanut huolehtia Felixistä enemmän Emilyn käydessä töissä.

27.1.2020_23.56.00.jpg

Adallakin omat työkuviot olivat alkaneet sujumaan. Viikonloppuisin neiti toimi naapurustossa lastenvahtina.

28.1.2020_22.58.24.jpg

Myös Nea oli harjoitellut kokkaamaan hieman, koska eihän kukaan ollut keittämässä ruokaa Adan ja äidin ollessa töistä. Ensimmäiset kerrat olivat todella hankalia.

28.1.2020_23.01.09.jpg

Tästä kuvasta oikein huomaa paljonko Emily on lihonut. hän yritti rankkojen päivien jälkeen vähän lenkkeillä ja saada painoa pudotettua.

 

*muutaman vuoden kuluttua*

 

28.1.2020_23.42.34.jpg

Felixin syntymäpäivä koitti alta aikayksikön. Pojasta kasvoi vielä enemmän isänsä näkoinen hurmuri. Luonteenpiirrettä en huomannut ottaa ylös ollenkaan tällä kertaa.

28.1.2020_23.47.57.jpg

Koska talossa ei ollut enää miestä ja Emily oli päättänyt keskittyä lapsiin, vauvan huoneesta remontoitiin Felixille oma huone.

28.1.2020_23.51.33.jpg
29.1.2020_21.35.50.jpg

Felixin elämä oli hyvin samankaltaista kuin tyttöjenkin oli ollut. Mörköjä sängyn alla ja aina joku oli lukemassa mitä satuja Felix halusikaan kuulla.

29.1.2020_21.56.04.jpg

Nea oli päättänyt ettei ainakaan hetkeen menisi töihin vaan keskittyisi koulun käyntiin ja läksyihin. Hän halusi kovasti sen arvostetun tutkinnon, mutta ei ollut niin hyvä koulussa rankasta pänttäämisestä huolimatta.

29.1.2020_21.56.57.jpg
29.1.2020_21.57.55.jpg

Nean kokkaustaidotkaan eivät olleet juurikaan kehittyneet sillä hän sai tulipalon aikaiseksi. Jo toinen tulipalo Windmilleillä ja tämä oli pahempi kuin edellinen, puolet keittiön kalusteista tuhoutuivat. Onneksi Emily oli kokenut tulensammuttaja.

29.1.2020_22.21.40.jpg

Joka päivä töistä tullessaan Ada tarkasti postilaatikon ja sähköpostin josko yliopiston stipendihakemus olisi mennyt läpi. Yhtenä ilta onnekseen hän saikin huomata että se oli mennyt! Tytölle oli myönnetty seuraavat stipendit:

Koulutusta kaikille 500§

Willow Creekin stipendi 250§

Tämä ei ollut yhtä paljon kuin Ada oli toivonut, mutta kyllä sillä alkuun pääsisi.

29.1.2020_22.26.27.jpg

Ensimmäinen koulupäivä koitti Felixillä mutta hän oli sairastunut yllättäen vesirokkoon. Näpyt kutittivat kamalasti ja pojan oli jäätävä kotiin.

29.1.2020_23.07.39.jpg

Eipä aikaakaan kun oli taas Adan syntymäpäivän vuoro. Hänestä kasvaisi nuori aikuinen ja yliopistoelämä kutsui,

 

***

 

Tälläinen osa tällä kertaa. Tuli paljon pidempi kuin olin aluksi ajatellut, mutta näin sain sen pätkäistyä sopivaan kohtaan. Seuraavaksi onkin sitten vuorossa Adan yliopistoelämää. Mitenköhän tyttö pärjää? Ja onko hänellä vielä kosto mielessä?