Nyt jatketaan taas "normi"tarinaa. Uusia juonenkäänteitä tai ainakin sen alkua luvassa!

 

 

***

 

 

1.3.2020_18.19.51.jpg

Pienessä ajassa oli ehtinyt tapahtua paljon. Olivia kasvoi aikuiseksi, sai stipendejä yliopistoon ja lähti opiskelemaan sinne. Alice synnytti kaksostytöt, mikä olikin Olivialle ihan uusi asia, että hänellä oli sisaruksia. Muutenkin tuntui siltä, ettei Eric-isä välittänyt mistään muusta, kuin avioliitosta mikä odotti Oliviaa kun hän palaisi yliopistolta takaisin.

Ajatus karmi Oliviaa. Hän ei vieläkään pystynyt kertoa Felixille totuutta ja nyt varsinkaan kun he olivat lähdössä opiskelemaan. Mikä pahinta tässä oli, sulhanen olisi odottamassa Oliviaa kampuksella ja he tulisivat asumaan samassa asuntolassa. Felix kuitenkin oli siinä ajatuksessa, että he tulisivat yhdessä muuttamaan Olivian perheen kartanoon.

18.2.2020_0.02.55.jpg

Emily vanhentui entisestään ja Felix etsikin itselleen uusia harrastuksia, sillä Oliviasta harvoin kuului mitään. Lomillakaan häntä ei paljon näkynyt. Tyttö kyllä tekstaili paljon ja vannoi rakkauttaan, mutta jokin Felixistä ei tuntunut tässä oikealta.

18.2.2020_0.04.57.jpg

Vai voiko edes sanoa oikealta, ehkä Felixistä tuntui paremminkin siltä että Olivia ei ollut viimeaikoina oma itsensä. Ihankuin joku olisi ohjaillut hänen rakkaansa sanoja ja tekoja. Olivia lupasi aina tulla käymään, mutta kertaakaan tyttöä ei ollut näkynyt. Aina kun Felix olisi halunnut iltaisin jutella pitkiä puheluita Olivialla oli kiire lopettaa. Opiskelijabileet huoh... Felixistä tuntui siltä kuin sekin olisi ollut jokin tekosyy.

18.2.2020_0.05.10.jpg

Ehkä hän huolehti turhaan. He olivat yhdessä sopineet tämän erikseen opiskelun, sillä Felix halusi korottaa arvosanojaan ja saada mahdollisimman monta stipendiä. Emilyn huonolla palkalla ja heidän perheen huonolla rahatilanteella ei paljon kalliita lukukausimaksuja ja asuntoloita tulisi maksettua.

18.2.2020_0.06.49.jpg

Viikonloppuisin Felix oli ajautunut hieman huonoon seuraan. Sellaiseen jossa juhlittiin ja käytettiin paljon alkoholia. Felixiä itseä se ei haitannut, sillä sehän oli vain hauskanpitoa. Olihan hän kuitenkin luvannut äidilleen, ettei tämä juhliminen lähtisi käsistä ja Emily oli kyllä heti luvannut puuttua asiaan jos huomaisi mitään merkkejä tälläisestä.

 

 

***

 

 

17.3.2020_15.35.22.jpg

Olivia veti syvään henkeä. Viimeiset kolme opiskeluvuotta olivat olleet rankempia kuin koskaan. Vaikka kampukselle muuttaminen pelotti häntä hirveästi, se ei ollut mitään verrattuna tähän mitä oli edessä. Laskettu aika oli lähettyvillä ja Olivia oli kiitollinen Emilylle, siitä mitä tämä oli luvannut tehdä hänen eteensä.

Olivia muistaa sen itkuisen puhelun, kuin eilisen päivän eikä varmaan koskaan tulisi unohtamaan sitä. Tämä oli paras ratkaisu kaikkien kannalta. Samalla äiti ja isä saisivat valita perijän nuoremmista siskoista, talo tai rikkaudet eivät olleet Olivialle niin tärkeät.

17.3.2020_15.44.32.jpg

"Voi rakas niin ihana nähdä sinut", Olivia ratkesi kyyneliin nähdessään Felixin.

"Luulin, että sinulle on tapahtunut jotain kamalaa, kun äiti soitti että olet muuttamassa meille", Felix sanoi ja oli törmätä Olivian valtavaan vatsaan. "Jos en nyt ihan väärin näe niin sinulla taitaa olla aika paljon myös selitettävää", Felix jatkoi ja otti harha-askeleen sivulle.

17.3.2020_15.44.54.jpg

"Oletko sinä juonut, haiset ihan viinalta", Olivia tiuskaisi ja meni kauemmas.

"Hei, olin parin kaverin kanssa kaljalla ja se vähän venähti. En olisi ollut jos olisin tiennyt tulostasi", Felix vastasi jo vähän kiukkuisena. "Alahan nyt selittää ennenkuin minullakin menee hermot, tämä tilanne näyttää aika toivottomalta", Felix vain jatkoi riidan haastamista.

"No en oikein tiedä mistä aloittaa... Alunperinhän tämä on äidin ja isän syytä", Olivia vastasi ja parahti itkuun. "Olen salannut tätä sinulta jo niin kauan... olisi pitänyt heti kertoa totuus miksi en esitellyt sinua vanhemmilleni mutta en vain jotenkin pystynyt minua nolotti niin kovasti". Niimpä Olivia aloitti alusta ja kertoi Felixille järjestetystä avioliitosta ja siitä kuinka tämä mies odotti Oliviaa kampuksella.

17.3.2020_15.46.36.jpg

"Te siis asuitte kolmevuotta yhdessä minun tietämättäni! Teillä on ollut suhde koko tämän ajan ja nyt näköjään lapsikin tulossa. Minä niin odotin sinua takaisin kotiin, olimme kuitenkin luvanneet toisillemme", Felix alkoi jo hermostua. Pettymys loisti hänen kasvoistaan.

"Ei ei ei...", Olivia parahti. "Siis kun... meillä oli tossa yhdet bileet mihin sitten menimme, olin selittänyt tälle Juholle etten olisi menossa naimisiin hänen kanssaan ja että sinä odotat minua kotona. Voi taivas... olin juonut niin paljon, että annoin kaiken tulla ulos. Juho vaikutti tosi ymmärtäväiseltä ja sanoi, että minun pitäisi tietenkin tulla sinun luoksesi ja ettei meidän liitossa olisi mitään järkeä. No jossain vaiheessa minulta on katkennut muista ja oivoi sitten heräsin aamulla huoneestani ilman vaatteita samassa sängyssä Juhon kanssa. Ymmärsin, että hän oli käyttänyt minua hyväkseen kun olin poissa pelistä", Olivia itki vain itkemistään.

Felixin suu venähti auki, mutta sitten raivo palasi takaisin. Nimittäin raivo Juhoa kohtaan. "Minä kyllä käyn näyttämässä sille miehelle taivaan merkit, kukaan ei kohtele naistani noin!!" Felix jylisi.

"Hei rakas, sinä olet juonut. Ehkä on parempi kuitenkin unohtaa tuollaiset puheet. Pari kuukautta tapahtuneen jälkeen huomasin olevani raskaana, enkä vain voinut tehdä aborttia. Halusin karata, tänne sinun luoksesi, koska minusta tuntuu että olen täällä turvassa", Olivia nyyhkytti.

17.3.2020_15.50.42.jpg

"Ole huoleti rakas, pidän teistä molemmista huolta", Felix sanoi ja kosketti Olivian vatsaa. "Se jätkä saa vielä ansionsa mukaan".

"Eiköhän nyt olisi aika mennä nukkumaan ja puhutaan sitten huomenna lisää", Olivia sanoi ja silitti Felixin poskea.

17.3.2020_16.07.08.jpg

Seuraavana aamuna Felix nukkui vielä, kun talon naiset olivat jo hereillä.

"Teidän keskustelu meni loppujen lopuksi hyvin? En oikein kuullut kaikkea vaikka kovin yritin", Emily naurahti saadakseen tunnelmaa kevyemmäksi.

"Joo kyllä me saatiin sovittua ja Felix lupasi pitää meistä molemmista huolta", Olivia vastasi ja silitti vatsaansa. "Mietin vain, että onko Felix tehnyt tuota usein? Sanoi käyneensä parilla kaverinsa kanssa mutta aika sekaisin hän kyllä minun mielestäni oli", Olivia kysyi huolissaan.

"No jos totta puhutaan, silloin sinun opiskelujen alkuaikoina hän kävi aika paljonkin. Nyt vain silloin tällöin minun tietääkseni, aika myöhään hän aina tulee kotiin, mutta pitää muistaa että Felix on kuitenkin käynyt töissä samaan aikaan. En usko että tässä on mitään syytä huoleen", Emily rauhoitteli.

 

 

***

 

 

17.3.2020_16.21.23.jpg
17.3.2020_16.23.47.jpg17.3.2020_16.27.07.jpg

Adan kanssa välit olivat menneet kokonaan, mutta Emily oli iloinen suhteestaan Neaan. Emily matkusti usein Newcrestiin viikonlopuksi hoitamaan kolmosia.

17.3.2020_16.28.13.jpg

Lapset olivat aina yhtä innoissaan mummin seurasta. Vaikka Emily oli jo vanha lastenlasten kanssa oleminen piristä häntä todella paljon. Välillä Nea mietti uskaltaisiko pyytää äitiään, ettei tämä vain ylirasitu. Lapset osasivat olla kuitenkin aika vikkeliä.

17.3.2020_16.29.30.jpg

"Kiitos taas äiti kun tulit, en tiedä mitä tekisin ilman apuasi, olet korvaamaton", Nea sanoi ja halasi äitiään.

"Tietenkin tulen aina todella mielelläni. Saatte te Laurin kanssa levätä ja minä saan viettää laatuaikaa lasten kanssa. Mikä olisikaan sen parempaa!" Emily vastasi vilpittömästi.

 

 

***

 

 

17.3.2020_16.43.41.jpg
17.3.2020_16.45.08.jpg

Synnytyksen aika oli tullut. Olivia synnytti poikavauvan joka sai nimen Xander. Vaikka Felix merkattiin papereihin Xanderin toiseksi huoltajaksi, he päättivät yhdessä antaa pojalle sukunimeksi Olivian tyttösukunimen.

17.3.2020_17.01.39.jpg

Emilylle rempattiinkin vanhaan tyttöjen huoneeseen oma nurkkaus, joka olisi mummolle sopiva.

17.3.2020_17.06.03.jpg
17.3.2020_17.07.35.jpg

Felix opiskeli kovasti, jotta saisi nostettua arvosanojaan. Myös pääsykokeisiin lukeminen vei paljon aikaa. Samaan aikaan hän totutteli uuteen rooliinsa, koti-isä. Vaikka Xander ei biologisesti ollut hänen, lapseen kiintyminen kävi todella helposti.

17.3.2020_17.12.35.jpg

Vauva-arki sujui helposti, sillä myös Emily hoiti Xanderia todella paljon. Olivia oli ylpeä ollessaan äiti, vaikka Xander oli saanut alkunsa kauheasta tapahtumasta. Olivia tiesi, että oli tehnyt oikean päätöksen pitäessään lapsen.

17.3.2020_17.24.22.jpg

Koska yliopisto oli jäänyt niin vähästä kesken, Olivia oli ilmoittautunut etäkursseille. Xanderin hoito sujui hyvin, sillä Olivialla oli suorittamatta vain kaksi kurssia niin hän pääsisi valmistumaan. Lähipäiviä oli todella vähän, joten ei tarvinnut edes paljon matkustella.

17.3.2020_17.29.47.jpg
17.3.2020_17.35.35.jpg

Aika kului kuin siivillä, ja oli Xanderin aika kasvaa taaperoksi. Pojasta tulikin hurmuri ja aika suloinen tapaus.

17.3.2020_17.39.33.jpg

Xander oli todella viisas lapsi ja nopea omaksumaan erilaisia taitoja. Olivia aina miettikin mitä kaikkea hänen pojastaan voisikaan kasvaa isona.

17.3.2020_18.07.34.jpg

Keittiö sai myös vihdoin kauan odotetun remontin ja sitä laajennettiin hieman perheelle sopivan kokoiseksi. Felix oli hyväksytty yliopistoon opiskelemaan ja pian olisi hänen aika matkustaa kampukselle. He olivat Olivian kanssa yhdessä päättäneet, että Felix opiskelisi kolme vuotta yliopistolla ja tarvittaessa sen jälkeen vielä kotona etänä. Näin Felix saisi tarvitsemansa opiskelurauhan.

17.3.2020_19.06.08.jpg

Kun viimein oli Olivian loppukokeiden aika, Emily vastasi pojan hoidosta. Hän viettikin mielellään aikaa Xanderin kanssa ja opetti tälle uusia taitoja. Xanderin ensimmäinen sana taisikin olla mummi.

17.3.2020_19.33.04.jpg
17.3.2020_19.42.37.jpg
17.3.2020_19.42.40.jpg

Oli Felixin syntymäpäivän aika. Teinistä kasvoikin komea hurmuri, luonteeltaan puoleensavetävä. Felix vaihtoi tavoitettaan ökyrikkaaseen, sillä toivoin saavansa niin paljon rahaa kasaan ettei perheen tarvitsisi huolehtia taloudellisesta puolesta. Felix oli myös hyväksytty yliopistoon opiskelemaan arvostettua tutkintoa Rikollisuus. Mies oli sitä mieltä, että ala oli oikea sillä siellähän ne isot rahat liikkuivatkin.

17.3.2020_19.47.43.jpg
17.3.2020_19.49.35.jpg

Viimeisiä hetkiään yhdessä pitkään aikaan pariskunta halusikin viettää kahdenkesken.

"Tiedäthän rakas, kolme vuotta menee oikeasti tosi nopeasti. Keskityn vain opiskeluun, että pääsen teidän luokse nopeasti takaisin. Ja voinhan minä tulla joka viikko käymään, stipendirahoista jää sen verran ylimääräistä", Felix sanoi ja kaappasi Olivian syleilyyn.

"Kyllä minä tiedän kulta, mutta muista nyt sitten pitää myös hauskaakin. Älä liian hauskaa kuitenkaan", Olivia hymähti. Hän ei voinut olla miettimättä Felixin alkoholin käyttöä ja sitä miten mies oli sitä ennen käyttänyt.

17.3.2020_19.51.12.jpg

"Oon vähän miettinyt, et mitä jos mentäis käymään tuolla suihkun puolella. Tiiän et sua jännittää tälläset hommat sun kokemusten perusteella, mutta mieti lapsi joka oli meidän näkönen. Ihan biologisesti. Ja eihän se haittaa vaikka tulisitkin raskaaksi, ois ainakin jotain tekemistä täällä kotona mua odotellessa muuta kuin työt", Felix lirkutteli ja sai Olivian punastumaan.

17.3.2020_19.52.08.jpg

 

 

***

 

 

17.3.2020_19.55.06.jpg

"Felix-rakas meidän pitäisi oikeasti kohta lähteä, se valmistujaisjuhla alkaa parin tunnin päästä ja pitää vielä viedä sun kamat asuntolalle", Olivia sanoi samalla nauttien hieronnasta.

"Joo lähdetään ihan kohta, halusin vaan vielä puhua jostain ennenkö lähdetään", Felix sanoi salaperäisesti.

17.3.2020_19.57.20.jpg

Felix veti Olivian sivummalle ja polvistui tämän eteen.

"Nyt kun meille on tulossa yhteinen lapsi ja joudutaan olla erossa toisistamme jonkin aikaa... haluaisinkin sanoa kuinka paljon rakastan sinua babe. Ootte Xanderin kanssa mulle tärkeimmät ihmiset, tietysti äiti myös", Felix hieman naurahti. "Kuitenkin haluan luvata sulle koko mun loppuelämän, menisitkö rakas mun kanssa kihloihin?", Felix jatkoi ja katsoi palavasti Oliviaa.

17.3.2020_19.57.50.jpg

"Tottakai rakas, tätä mä oon aina halunnut", Olivia hihkaisi kyyneleet silmissä ja veti Felixin ylös lattialta.

"Meistä tulee niin onnellinen perhe", Felix kuiskutti ja silitti Olivian vatsaa.

 

 

***

 

 

17.3.2020_20.11.20.jpg
17.3.2020_20.27.32.jpg

Olivia valmistui ihan ajallaan ja oli saanut töitä suositusta lakifirmasta. Oikeastaan Olivia oli niin hyvä työssään, että pomo oli myöntänyt hänelle suuren palkkiot jo heti kättelyssä. Työ tuntui Olivialle juuri oikealta ja viihtyi töissä vaikka vatsa painoi jo jonkin verran.

17.3.2020_20.44.56.jpg
17.3.2020_20.45.37.jpg
17.3.2020_20.56.28.jpg

Xander alkoi olla jo iso poika, sillä hän viilettikin pitkiä taloa. Välillä Olivia ja Emily miettivät mistä poika sai kaiken energiansa. Xander oli osoittautunutkin todella fiksuksi lapseksi, mutta kyllä hän osasi olla myös suloinen.

17.3.2020_20.59.18.jpg

Myös Emilylle oli jäänyt hyvin aikaa ja hän olikin palannut vanhan mieliharrastuksen pariin, kalastus. Eipä tarvinnut torilta käydä ostamassa kalaa kun Emily nappasi niitä ihan heidän takapihalta virtaavasta joesta.

17.3.2020_21.06.12.jpg
17.3.2020_21.08.20.jpg

Oli tullut Olivian aika synnyttää. Tällä kertaa se tuntui helpommalta ja vieläpä ihan oikealta. Olivia ja Felix saivat pienen pojan, joka sai nimekseen Joakim. Emily oli mielissään saadessaan uuden lapsenlapsen.

17.3.2020_21.20.45.jpg

Felix ei ollut ehtinyt synnytykseen mukaan, mutta lähti heti matkustamaan perheensä luo kun sai kuulla pojan syntyneen. Myös Xander nautti kun isä tuli käymään kotona.

 

 

***

 

 

17.3.2020_21.28.55.jpg

Yliopistolla Felix oli koittanut saada jotain muuta tekemistä juhlimisen sijaan, hän oli ilmoittautunut jalkapallojoukkueeseen.

17.3.2020_21.30.34.jpg

Opiskelut olivat lähteneet sujumaan hyvin, vaikkakin koti-ikävä oli kova.

17.3.2020_21.33.07.jpg

Ainut mikä asuntolassa häiritsi Felixiä oli se, että siellä asui myös naisia. Nämä naiset kuitenkin tykkäsivät aika paljon juhlia ja välillä vaeltelivat asunnossa ilman vaatteita.

"No hei, ei se sun vaimos tai mikä lie onkaan tollasesta nyt mitään sano. Ja eihän sun oo pakko sille kertoa, normaalia opiskelijaelämää", Noora naurahti.

17.3.2020_21.41.13.jpg

Olivia kävi välillä myös katsomassa Felixiä kampuksella. Felix mielummin vei rakkaansa läheiseen baariin istuskelemaan kuin omalle asunnolleen. Olivia ei osannut odottaa että siinä olisi jotain kummallista.

17.3.2020_21.54.38.jpg

Felix oli haalinut sen verran kursseja itselleen, että työmäärä oli aikamoinen. Onneksi melkein puolet kursseista oli asunnolla suoritettavia verkkokursseja tai seminaariesitelmien palauttamista vaikkakin kyllä niihin kuului myös lähiopetusta vähintään kerran viikossa.

17.3.2020_22.05.43.jpg

Ensimmäiset jalkapallo-harjoitukset sujuivat hyvin, mutta Felixillä oli kuitenkin parantamisen varaa. Tuntui hyvältä lähteä harjoituksiin iltaisin, kun muut lähtivät juhlimaan. Varsinkin aamulla kun kämppäkaverit eivät jaksaneet lähteä luennoille Felix teki aamulenkin ja alkoi opiskelemaan.

17.3.2020_22.09.27.jpg

Felix alkoi olla niin hyvä pallon pomputtelussa, että muut kämppäkaverit seurasivat mielissään hänen temppuilujaan ja löivät melkein vetoa missä Felix onnistuu ja missä ei.

17.3.2020_22.13.40.jpg

Vaikka kuinka Felix yritti paneutua opiskeluun ja tehtävien tekemiseen, siltä hän ei voinut olla salaa kuuntelematta kämppäkavereiden juttuja eri bileistä, missä he olivat olleet.

 

 

***

 

 

Sellainen osa tällä kertaa. Katsotaan mihin Felix vielä päätyy!